Széchenyi Kertvendéglő

OK Klubkártyával
10% kedvezmény az éttermi fogyasztás árából
A Városliget mindig is kedvelt kiránduló- és találkahelye volt a pesti lakosságnak.

A Széchenyi Fürdő patinás épületében, Budapest egyik legnagyobb fedett, padlófűtéses kerthelyiségében várjuk a különlegességek kedvelőit, a klasszikus magyar konyha híveit és a színvonalas szórakozásra, zenére vágyókat.
A Városliget mindig is kedvelt kiránduló- és találkahelye volt a pesti lakosságnak. Marth Károly vendéglős 1898-ban Ezerjó néven nyitott éttermet a jelenlegi fürdővel szembeni dombokon. Később több vendéglő is ugyanezt a nevet viselte.
A Széchenyi Fürdő, majd a strand megépülése után 1927-ben nyílt meg a jelenlegi étterem elődje, melynek vezetője Marth veje, Belházy Ferenc lett. Az Ezerjó név megmaradt és a vendéglő még 1945 után is a család tulajdonában volt. 1949-ben államosították, de a nagy múltú étterem továbbra is töretlen népszerűségnek örvendett a budapestiek és a vidékiek körében. Az Állatkert, a Vidámpark, a Fővárosi Nagycirkusz és a Széchenyi Fürdő közelsége, a kiváló konyha valamint a csapolt sör és a kitűnő magyar borok vonzották a vendégeket. A gyönyörű parkról, a kockás terítős asztalokról és az élőzenéről nem is szólva.
A Széchenyi Étterem Kft. azzal a nemes céllal jött létre 1996-ban, hogy gróf Széchenyi István életének, munkásságának és a magyar kisvendéglős kultúrának élő emléket állítson. Akkoriban gőzmozdony állt a terem közepén és lóversennyel kapcsolatos dekorációk díszítették a falakat.
2005-ben a fürdő meleg vizének felhasználásával bevezették a padlófűtést a kerthelyiség burkolata alá, így az télen-nyáron kellemes hőmérsékletűvé vált.
Az étterem új vezetése különösen nagy gondot fordít az ételek és italok minőségére és az igényes kiszolgálásra. Családi, baráti összejövetelek, vállalati rendezvények, partyk és esküvők lebonyolításához ideális hely. A változatos hétvégi programok és a különböző táncos rendezvények között minden korosztály megtalálja a neki megfelelőt. Látogasson el hozzánk, a magyar konyha remekeivel és kitűnő borokkal várjuk!
Széchenyi Kertvendéglő Széchenyi Kertvendéglő Széchenyi Kertvendéglő Széchenyi Kertvendéglő Széchenyi Kertvendéglő Széchenyi Kertvendéglő Széchenyi Kertvendéglő

OK Klubkártya © 2016