Pántlika Pincészet

OK Klubkártyával
5% kedvezmény a palackozott és a folyóborok árából

(a kedvezmény a borkóstolók árára nem vonatkozik, de ha bejelentkezéskor jelzed, hogy OK Klubkártyával rendelkezel, 1 fajta bor kóstolása ingyenes)
„EGY SZÉP BOR, EGY SZÉP GONDOLAT”

A híres, történelmi borvidéket változatos geológiai viszonyok jellemzik. A Dörgicse-völgy a Balaton-felvidék közepén, az első vulkáni kúp és a Balaton között húzódik. A meszes agyagtalaj vulkáni hamuval rétegzett, ezért az itt termelt borokat különleges ízkarakter jellemzi. Dörgicse község 4 km-re helyezkedik el a Balatontól, bel- és külterületének nagyobbik része a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területéhez tartozik. A település megőrizte építészeti hagyományait, ápolja műemlékeit, óvja természeti értékeit. Számos látnivaló, sétaút várja az idelátogatókat.
A Pántlika Pincészet Dörgicsén a falu közepében, a régi felső-dörgicsei magtárban található. A pincészet mozgatóereje a „szőlő iránti rajongás és a bor szeretete”. A gazdaság jelenleg 40 Ha saját szőlőültetvényt művel. Olaszrizling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Szürkebarát, Sárgamuskotály, Juhfark, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon fajtákat termelnek. Boraik könnyűek, frissek, gyümölcsös karakterűek.
A pincészet célja kezdetektől fogva a kiemelt minőségű borok készítése és a kulturált borfogyasztás terjesztése. A pincénél helyben minden nap munkaidőben várjuk az egyéni vendégeket, de csoportokat 60 főig előzetes bejelentkezés után bármikor fogadunk. A borkóstoló mellé kívánságra hideg vagy meleg borkorcsolyát is biztosítunk. Borozónk kiválóan alkalmas családi, baráti, céges összejövetelekre, beszélgetésekre!
Budapesten a Királyi Pál utca 10 szám alatt a saját borházukban is beszerezhetőek boraink, valamint 25 más pincészet termékeihez is kedvező áron juthatnak az odalátogatók. Céges rendezvényeket, kitelepült borkóstolókat, személyre szabott címkézést is vállalunk.
A pincészet rendszeresen szerepel szakmai kiállításokon, borkóstolókon, szervezett bírálatokon, ahol mindig jó eredményeket érünk el.

Látogasson el hozzánk, legyen boraink barátja! Szívesen látjuk!

OK Klubkártya © 2016