Gosztola Gyöngye Wellness Hotel***

OK Klubkártyával
10% kedvezmény a szállásdíjból és az éttermi fogyasztás árából

(egyéb kedvezménnyel nem vonható össze és akciós csomagokra nem vonatkozik)
Bemutatkozás:

A Gosztola Gyöngye Wellness Hotelt*** 1999. május 1-én nyitottuk meg (akkor még panzióként üzemelt) Magyarország egyik legkisebb falujában, Gosztolában. A több mint 300 m magasan fekvő falucska, mindössze 16 állandó lakójával, Zala megyében található friss levegőjű, csodálatos, csendes, erdei környezetben. Gosztola Lenti városától 5 km-re található, a szlovén, a horvát és az osztrák határ közelében. Igényesen berendezett szállodánk a nyitást követő években a nagyfokú érdeklődés miatt folyamatosan bővült további szobákkal és különféle szolgáltatásokkal. Jelenleg 25 szobánk van, 70 férőhellyel.

A település nevének első említése 1237-ből ered, ekkor a Gosztolya nevet viselte, amely a szláv Gosztilból vált magyar helynévvé. Az idők folyamán több család is tulajdonosa volt a falunak, többek között a Hahot, alsólendvai Bánffy, gróf Széchenyi, majd a Szapáry család. A falu lakói az erdőből, kevés föld- és szőlőművelésből és a szilvaaszalásból, állattartásból éltek. Sajátos, néprajzilag egyedi fából és agyagból épített házaikat a helyi lehetőségeknek megfelelő zsuptető fedte. A jugoszláv határsávban a helyiek nem remélhettek fejlesztési lehetőséget. Ráadásul ide a legutóbbi időkig nem vezetett út: az őszi és tavaszi csapadék valóban vendégmarasztaló sárt csinált az agyagból. Talán ez az oka, hogy az 56 lakóházból és 215 lakóból álló falucska lassacskán szinte elnéptelenedett. Az 1990-es évek végétől, a szálloda megépítésével újra az érdeklődés középpontjába került és környékbeliek építették újjá. Az erdőktől ölelt, csodálatos vidéken fekvő faluban látványos fejlődés indult el. Ma Gosztola egyetlen utcácskáján végigsétálva szebbnél szebb házakkal találkozunk és gyönyörködhetünk a friss levegőjű, mesés fenyőerdőkben!
Gosztola Gyöngye Wellness Hotel*** Gosztola Gyöngye Wellness Hotel*** Gosztola Gyöngye Wellness Hotel*** Gosztola Gyöngye Wellness Hotel*** Gosztola Gyöngye Wellness Hotel*** Gosztola Gyöngye Wellness Hotel*** Gosztola Gyöngye Wellness Hotel*** Gosztola Gyöngye Wellness Hotel*** Gosztola Gyöngye Wellness Hotel*** Gosztola Gyöngye Wellness Hotel*** Gosztola Gyöngye Wellness Hotel***

OK Klubkártya © 2016