Daruszögi Vendégház

OK Klubkártyával
10% kedvezmény a szállásdíjból
Bemutatkozás:

Ahol a természet meghatározó nagy térformái, a síkság és a hegy egykoron egymásba szaladtak, s összeölelkezésükbõl szelíd dombhajlatok születtek, s mely tájat ma Bükkaljának neveznek, ott található egy 2300 lelkes Árpád-kori település: Bogács.
Nevét napjainkra gyógyfürdõje tette ismerté. Az ötven évvel ezelõtt feltárt 70 fokos termálvíz jó hírét a félévszázad alatt sok százezer vendég vitte szét a világba, minek nyomán nyaranta megháromszorozódik Bogács lakossága.
Sok érdekes, vendégmarasztaló program jellemzi a falut, szinte minden hétvégén történik valami egyedi, borfesztivál, egészségnapok, fürdõfesztivál, Márton napi libaünnep…hogy a színes kavalkádból néhányat megemlítsünk.
Ebben a békés, barátságos üdülõfaluban, egy csendes kis utcában (Rozmaring út 3) található a Hajdu család vendégháza, amely õrzi a hajdani falusi építészet értékeit, szépségeit, természetesen a mai kor igényeinek megfelelõen, komfortosított formában. 2006 nyarára készült el a teljes felújítás.
Az ámbitusos parasztházban 4 szoba, ( kettõ kétágyas, egy négyágyas és egy három ágyas), várja a vendégeket, akik itt pihenhetnek, ha egyénileg fõzni akarnak, a tágas, közös konyhában ezt is megtehetik. Minden szobához külön fürdõszoba, a házhoz pedig nagy, parkosított kert tartozik.
Vendégeiknek saját termelésû borokkal is kedveskedik a Hajdu család, hisz a Cserépi úti pincesoron saját pinceborozót üzemeltetnek, Csáter Apó pincéje néven.
A pince 40 személy befogadóképességû, s a bükkaljai borok gazdag választékát kínálja, így fehérborból rizlingszilvánit, és chardonnayt, vörös és rozéborból medinát, zweigeltet, és cabernet sauvignont.
A borokhoz borkorcsolyaként sajtokat, Csáter tálat, zsíros kenyeret szolgálnak fel, akár lilahagymával és tepertõhalommal is, sõt csoportoknak megrendelésre, fõtt ételeket, pl. pincepörköltet, gulyást is elkészítenek.
A finom ételek és italok mellé ismeretterjesztõ beszélgetés is járul, a környék nevezetességeivel, legendáival is megismerkedhet az idelátogató. A vendégek idegenvezetést is kérhetnek, a vidék természetes szépségei, nevezetességei mindenkit rabul ejtenek. Csend van, jó levegõ, nyugalom, barátságos, kedves, szíves vendéglátás.

OK Klubkártya © 2016