Klára Ház

OK Klubkártyával
10% kedvezmény a szálláshely árából
Bemutatkozás:

Csókakő 1062 fős, gyönyörű fekvésű kis falu a Vértes-hegységben.

Itt található Fejér megye egyetlen kővára az 1300-as évekből.

A faluban élő emberek kedvessége meglepő a városi élet stresszes mindennapjai, zsúfoltsága után. Aki szeretne egy kicsit elbújni a hétköznapi gondok elől, nem is találhatna jobb búvóhelyet! Egész évben tiszta levegő a zöldellő erdők gyűrűjében.

A környék biztosítja a napi változatosságot, túralehetőségeivel és látnivalóival. A vár szomszédságában a vértes sziklái kiváló lehetőséget nyújtanak a hegymászóknak. Télen a szomszédos Bodajkon szánkó és sípálya üzemel. Fehérvárcsurgón a tó várja a horgászni vágyókat. Csákváron a Fazekas előre bejelentés alapján bemutatót tart. Csákberényben vadászati múzeum tekinthető meg. Móron lovaglási lehetőség, minőségi étkeztetés, borkóstolók.

A László és Klára Ház ideális hely babáknak, totyogóknak, és nagyoknak, mozgáskorlátozottaknak, fiatal pároknak, családoknak, baráti társaságoknak.

Összes férőhely: 6+2 fő, különálló apartman, ahol mindenütt külön konyha, fürdőszobák WC-k vannak. A konyha kifogástalanul felszerelt az önellátásra: mikrohullámú sütő, kenyérpirító, vízforraló, kávéfőző hűtőszekrény, edények. A kert alkalmas kerti partik rendezésére, összejövetelekre.
Kerti-bútorok, napozóágyak, hintaágyak, kondérban főzési lehetőség, grill, gyermekeknek mászóka, hinta, darts stb. A szálláskiadók nem a vendégházban laknak.

Április 1-től várjuk vendégeinket, átutazó turistáinkat, a környéken dolgozó üzletembereket, szakmunkásokat egyaránt.

Ezerjó: Jellegzetes magyar szőlő, friss, savhangsúlyos, egyesek szerint egyszerű bort adó. Az egész ország területén elterjedt és ismert, a Móri borvidéken domináns fajta. Hagyományos karós tőkeformákon, alacsony tőkeformákon, alacsony tőketerheléssel termesztve korán érik, valójában középérésű fajta. Rothadékonyságra való hajlama miatt a nagyüzem korán szüretelve gyenge minőségű, tömegborrá silányította. Gondos műveléssel a jól beérett szőlő kiváló borokat eredményez és jó évjáratokban töppedt bogyóiból különleges aszú minőség is készíthető. A fajtabor friss, üde, savhangsúlyos, enyhén illatos, zamatos, kemény, férfias, alkoholban és extrakt anyagokban gazdag, jellegzetesen fanyar diszkrét kesernyésséggel. Illatában és aromájában zöldalma és a citrom mellett hangsúlyosan jelenik meg az egres. A káposztás ételek kiváló partnere, de szépen harmonizál a nem túl savanykás előételekkel és levesekkel, a hal és szárnyas ételekkel. Az alföld borvidékein kezdik minőségi borként újra felfedezni és változatlanul kedvence a kistermelők szőlőskertjeinek.

Tőkéje: erős növekedésű, kevés számú vesszőt nevel
Fürtje: középnagy, vállas, tömött
Érése: szeptember második fele
Bora: alkoholban gazdag, kemény, kissé fanyarkás ízű
Elterjedése: Móri, Kunsági, Ászár-Neszmélyi borvidék

OK Klubkártya © 2016